Handige Tips

Overdijk Beton b.v. Geocolor/Everton stenen
Voor een betere kleurschakering is het raadzaam van meerdere pakketten de stenen kops weg te nemen. Zorg er tevens voor dat u voldoende produkten bestelt voor aanvang van de werkzaamheden, naleveringen kunnen kleurverschillen tot gevolg hebben. Wij raden u aan om bij het aftrillen van Geocolor/Everton stenen een rubbermat te gebruiken.

Overdijk Beton b.v. Strakke bestrating
Voor een betere kleurschakering is het raadzaam van meerdere pakketten de stenen kops weg te nemen. Zorg er tevens voor dat u voldoende produkten bestelt voor aanvang van de werkzaamheden, naleveringen kunnen kleurverschillen tot gevolg hebben. Wij raden u aan om strakke stenen met een voeg te leggen om afsplinteren te vermijden.

Overdijk Beton b.v. Siertegels
Voor een betere kleurschakering is het raadzaam van meerdere pakketten de tegels kops weg te nemen. Zorg er tevens voor dat u voldoende produkten bestelt voor aanvang van de werkzaamheden, naleveringen kunnen kleurverschillen tot gevolg hebben. Siertegels niet aftrillen. Het verwerken van de tegels met een wit (transparant) rubberen hamer ter voorkoming van zwarte strepen.

Overdijk Beton b.v. Natuurstenen terrastegels
Voor een betere kleurschakering is het raadzaam van meerdere pakketten de tegels kops weg te nemen. Zorg er tevens voor dat u voldoende produkten bestelt voor aanvang van de werkzaamheden, naleveringen kunnen kleurverschillen tot gevolg hebben. De Natuurstenen terrastegels dienen NIMMER in “gewoon” ophoogzand verwerkt te worden, mogen slechts licht aangeklopt worden en NOOIT afgetrild worden. Houdt er rekening mee dat door indringing van verontreiniging en zuren van bovenaf ook een natuurstenen- tegel na verloop van tijd qua uiterlijk kan veranderen! De graniettegel heeft een boven en onderzijde.

Overdijk Beton b.v. Witte kalkuitslag
Betonprodukten hebben vaak als bijkomstigheid een witte kalkuitslag. Dit zijn witte of lichtbruine vlekken op het oppervlakte van de betontegels. Soms lijken het ook wel “traansporen”. Het uittreden van deze kalk heeft niets te maken met de kwaliteit van het geleverde produkt De kalkuitslag verdwijnt naar verloop van tijd vanzelf.

Grotere maten en wildverbanden niet aftrillen.

Overdijk Beton b.v. Zaagwerk
Zaagwerkzaamheden nooit op nieuwe bestrating uitvoeren. Gezaagde tegels goed naspoelen met water zodat er geen betonresten achterblijven op de tegel. Het beton van de tegels is over het algemeen nog niet uitgehard, dit duurt ongeveer 3 mnd, en zodoende gaat de tegel nog door met verharden terwijl er betonresten op zitten van het zagen. Hierdoor kunnen nog al eens problemen ontstaan.